Facebook

Sondaj

Ce animale de companie ai? (poti selecta mai multe)

Rezultate

Loading ... Loading ...

Cusca pentru hamster

Exista foarte multe tipuri de custi pentru hamsteri, insa cea mai importanta caracteristica in alegerea adapostului hamsterului nostru este ca acesta sa fie cat mai spatios. Dimensiunile minime acceptabile sunt 50 cm x 35 cm. Un hamster roade cusca saNiciodata sa nu procuram o cusca rotunda sau ovala, incat dezorinteaza hamsterul. Distanta dintre gratii sa nu depaseasca 0.5 cm pentru hamsterii pitici si 1 cm pentru cei sirieni, altfel, e posibila evadarea.

In magazine, deseori vedem custi cu tot felul de tuburi. Acestea sunt bune, deoarece in salbaticie, hamsterii creaza tuneluri. Sa avem grija insa la dimensiunea acestora, incat hamsterii sirieni pot ramane blocati in tuburi daca nu sunt suficient de largi.

Cusca trebuie sa aiba cel putin o casuta si o roata, dar desigur, putem gasi o varietate foarte mare de alte articole interactive pentru animalutul nostru.


O regula foarte importanta de urmat: Hamsterii Sirieni nu trebuie adapostiti impreuna! Ei sunt animale teritoriale, solitare si se vor lupta cauzandu-si rani grave. Pot fi insa tinuti alaturi, in spatii delimitate. Hamsterii pitici ar putea fi tinuti impreuna doar daca sunt de acelasi sex.

Cusca sa fie cat mai mare. In salbaticie, hamsterii au camere separate pentru dormit, mancat, urinat si deseori respecta aceste reguli si in interiorul custii. Un colt va fi toaleta, altul pentru depozit de mancare si altul – loc de dormit. Asa deci este important ca animalutul sa aiba suficient spatiu de organizat. Cu cat cusca este mai mare, cu atat mai bine, incat, sa nu uitam ca aproape tot timpul micul rozator il va petrece in interiorul acesteia.

Plasarea custii. Dupa ce am ales tipul de adapost, trebuie sa-i gasim si o locatie in casa. Factori pe care sa-i luam in consideratie:

  • Temperatura ideala pentru hamsteri este de aproximativ 18-24 ­­oC. Acestia trebuiesc feriti de surse directe de caldura sau lumina solara, in special daca tinem hamsterul in acvariu sau alt tip de cusca ce nu are o aerisire prea buna si se poate incalzi rapid.
  • Pe de alta parte trebuie sa evitam plasarea animalutului intr-o incapere neincalzita sau in curent. Cand temperatura scade sub 15 grade, nivelul de activitate al hamsterului se va micsora iar temperaturi sub 10 grade cel mai probabil vor determina hibernarea. Temperaturile sub 0 grade pot fi mortale.
  • Daca suntem sensibili la zgomote noaptea, sa nu uitam ca hamsterul este un rozator nocturn si e mai bine sa nu-l tinem in camera in care dormim.
  • De asemenea, preferabil sa nu il tinem nici in bucatarie, incat poate mirosi urat uneori sau  poate face mizerie in jurul custii si contamina locurile unde preparam mancarea.
  • Sa ne asiguram ca ferim micutul de alte animale care l-ar putea considera drept prada.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Cusca pentru hamster, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Articole relevante:

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>