Facebook

Sondaj

Ce animale de companie ai? (poti selecta mai multe)

Rezultate

Loading ... Loading ...

Tipuri de custi pentru hamsteri

Cusca va fi probabil cea mai importanta investitie pentru cresterea unui animalut precum hamsterul. Fiecare tip de cusca are avantajele si dezavantajele sale. Pentru a o alege pe cea mai potrivita, sa luam in consideratie siguranta, intretinerea, bugetul disponibil, marimea custii si, nu in ultimul rand, specia hamsterului.

Hamster intr-o cusca foarte mica, dar foarte frumoasa-          Cusca cu gratii

Cea mai populara versiune este cea cu baza detasabila din plastic. Aceasta are de obicei mai multe niveluri, ce permit utilizarea optima a spatiului. Custilei inalte insa pot deveni periculoase pentru rozator. Hamsterii au vederea slaba si capacitatea foarte proasta de percepere a adancimii/inaltimii. Din aceasta cauza, se pot rani cazand de la niveluri mai inalte. Pentru a preveni evadarea, gratiile trebuiesc sa fie suficient de aproapiate (sa nu depaseasca 0.5 cm si 1 cm pentru hamsterii pitici, respectiv sirieni).


Cusca cu gratii este potrivita pentru hamsterii Sirieni, Cusca galbena cu gratii pentru hamsterincat acestia sunt mai mari, iar spatiile dintre gratii nu ar trebui sa fie o problema. S-ar putea sa nu fie potrivita insa pentru hamsterii pitici. Custile create pentru soareci si sobolani ar trebui sa fie bune, cele facute insa pentru iepuri, porci de guineea, dihori sau pasari, nu sunt potrivite.

Avantaje: aerisire buna, usor de curatat, folosirea optima a spatiului prin crearea nivelurilor.

Dezavantaje: Spatiile dintre gratii pot fi prea mari, copiii pot baga degetele printre gratii, iar  pisicile si cainii pot baga nasul si ghearele, ceea ce nu este recomandat.

-          Cusca de plastic

Custile de plastic atrag de obicei prin culorile placute si aprinse, design-ul interactiv. Sunt de obicei mai mici ca marime, ceea ce le face mai potrivite pentru hamsterii pitici, deoarece in unele dintre ele, hamsterii Sirieni pot ramane blocati in tuburile incorporate.

Avantaje: Componenta solida poate impiedica evadarea pana si pentru cei mai talentati micuti. Pot fi extinse prin diverse compartimente, niveluri si tuburi foarte interactive.

Dezavantaje: Ventilatia slaba poate deveni o adevarata problema pentru hamster prin crearea de condens, miros neplacut. Curatarea este mult mai dificila, incat trebuiesc curatate mici parti din tuburi aparte, determinand inmultirea microbilor. Hamsterii au tentinda sa isi faca adapost in tuburi, ceea ce poate face dificila scoaterea lor din cusca. Marimea custii poate fi prea mica; hamsterii mai mari pot ramane blocati in tuburi.Cusca din plastic semitransparenta cu hamsterCusca foarte interactiva pentru hamsteri


-          Acvariul

Acvariile sunt facute in mod normal din sticla sau plexiglas. Este important sa gasim un capac potrivit, care sa previna evadarea micutilor, dar sa asigure si o circulatie buna a aerului pe cat posibil. Capacul sa fie mai gros, ca sa nu poata fi ros. Curatarea acestora poate deveni un pic mai anevoioasa, dar si mai necesara. Ventilatia slaba determina emanarea mai puternica a mirosului de amoniac din urina. Mirosul puternic de urina afecteaza calitatea vietii animalutului. In cel mai rau caz, poate determina probleme respiratorii sau alte probleme de sanatate. Un acvariu lung e preferat unui acvariu inalt, care are mai mult spatiu nefolositor. Este potrivit hamsterilor pitici, care pot fi tinuti in perechi sau mici grupuri de acelasi sex. Cu cat mai multi hamsteri planificam sa crestem, cu atat mai mare trebuie sa fie cusca acestora.


Avantaje: Capacul solid permite accesul usor in cusca sau totodata poate preveni accesul copiilor sau animalelor. Peretii transparenti permit urmarirea mai atenta a activitatilor zilnice ale micutilor rozatori.

Dezavantaje: circulatia slaba a aerului in interiorul custii; este mai greu de curatat si necesita o curatare mai frecventa; poate deveni un mediu plictisitor pentru energicele animalute.Cusca de tip acvariu mare pentru hamster

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.2/5 (5 votes cast)
Tipuri de custi pentru hamsteri, 3.2 out of 5 based on 5 ratings

Articole relevante:

2 comments to Tipuri de custi pentru hamsteri

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>