Facebook

Sondaj

Ce animale de companie ai? (poti selecta mai multe)

Rezultate

Loading ... Loading ...

Limbajul hamsterilor sau cum sa le interpretam comportamentul

Spalarea: Cand hamsterul isi curata blanita, isi spala labutele, inseamna ca este fericit si se simte in siguranta.

Cascatul si intinderea: Cand casca si se intinde, este fericit si se simte confortabil.Hamsterul casca si se intinde

Ascultarea: Daca sta in doua labute cu urechile ciulite, inseamna ca asculta atent ceva ce i-a captat atentia, nu neaparat ceva ce l-a speriat.

Marcarea teritoriului: Hamsterii au glande odorizante, care pot fi la mijlocul corpului, pe burtica (la cei pitici) sau, la hamsterii sirieni, pe spate cate doua (de exemplu, pe fiecare sold). Ei deseori stimuleaza aceste zone, dupa care isi imprastie mirosul pe diverse obiecte pentru a-si marca teritoriul.


Chitaitul: Da, hamsterii chitaie cateodata, atunci cand sunt speriati sau agitat. De obicei se intampla in primele zile cand sunt introdusi cu noua casa, pana se obisnuiesc cu mediul. Acest comportament este normal si nu trebuie sa ne sperie. Se va opri cand animalutul va fi domesticit si se va simti din nou in siguranta. Hamsterii pitici chitaie cand se joaca sau lupta pentru dominanta.

Tocirea dintilor: Cand hamsterul isi toceste dintii, inseamna ca este iritat si vrea sa fie lasat singur sau o poate fi un semn de amenintare inainte de a musca.

Sasaitul: Cand nu le convine ceva, se ridica in doua labute, pe cele din fata le ridica isi arata dintii, deschizand gura larg si, in semn de amenintare, sasaie. Sasaitul lor este cel mai zgomotos si amenintator sunet pe care-l produc si inseamna ca sunt foarte suparati sau speriati.

Rosul custii: Este un mod unic pentru aceste animalute de a cersi atentie sau poate insemna ca doar isi toceste dintii. De obicei se intampla seara sau in timpul noptii. Pentru a opri hamsterul din aceasta activitate neplacuta pentru noi si periculoasa pentru el (se poate rani la dinti si gingii), il putem scoate putin din cusca. Daca l-am obisnuit, il putem lasa sa se plimbe prin camera, daca nu, pe o masa, pat sau undeva la inaltime, dar sa-l supraveghem neaparat sa nu cada, incat percep foarte slab inaltimea. O alta modalitate de a-i opri din ros este sa le dam altceva sa roada sau cu ce sa se joace.


Hamsterul musca gentil de deget

Muscatul mainilor: Sa ne spalam pe maini dupa ce am umblat cu mancarea, incat hamsterul are mirosul foarte bine dezvoltat, iar vederea nu prea si poate lua mana sau degetul drept mancare. Un alt motiv pentru care ne musca poate fi faptul ca animalutul inca mai este speriat si ii e foarte frica de noi. Daca ne musca in timp ce il tinem in palme, inseamna ca vrea inapoi in cusca.

Culcat pe spate: Daca atunci cand incercam sa interactionam cu el, sta culcat pe spate, miscand din labute, poate insemna ca ii este frica de noi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (22 votes cast)
Limbajul hamsterilor sau cum sa le interpretam comportamentul, 4.5 out of 5 based on 22 ratings

Articole relevante:

15 comments to Limbajul hamsterilor sau cum sa le interpretam comportamentul

 • Simona

  cum il faci pe hamster sa bea apa?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • morena

  Buna , am un hamster pitic de o zi si cand il iau un mana Sare din mana mea si este foarte rapid, si nu prea ma lASA sa’l ating. Nu stiu ce sa fac…. Ajutatima va rog

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +3 (from 5 votes)
 • hamsterul trebuie spalat?
  si de ce ma musca?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: -1 (from 3 votes)
 • Eduard

  Pentru Tudor:-tudor daca hamsterul nu mananca inseamna ca nu sa obisnuit cu tine mai lasal cateodata singur si jocata pe fiecare zi cu el aproximativ 60 min sau chiar mai mult .Mult succes.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +3 (from 3 votes)
 • jozsefatti

  hamsterul meu ma linge cate-odata asta ce inseamna????

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +2 (from 4 votes)
 • Am avut un hamster insarcinat si afatat pui (vreo 6) si cand sora mea i-a atins,a inceput sa dea si sa-i muste de gat si erau plini de sange :”””(
  Stiu ca nu ma puteti ajuta dar dupa un timp a avut ceva, se misca extrem de greu si dupa vreo 5 zile …. R.I.P :(

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: -4 (from 4 votes)
 • Buna hamsterii mei cand ii iau in mana uneori ma linge uneori se da la gatul meu si cel mai des da se spala nu cred ca inseamna ce cred eu puteti sa imi dati un sfat va rog?? :*

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • Stefan

  Hamsterul meu da din mana in timp ce doarme.Ce sa fac?Ma puteti ajuta?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • Stefan

  Hamsterul meu da din mana in timp ce doarme.Ce sa fac

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • Marius

  Mihnea cand se bat si curge sange ar cam trebui sa suni la veterinar si o sati spuna el cum sai calmezi sau de cand iai adus?poate sunt speriati!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • Amanda

  De ce hamsterita mea, Jackie este asa de agresiva?….musca tot ce prinde, rupe si chitaie la mine…..abia ii fac curat si o hranesc!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +3 (from 7 votes)
 • tudor

  am un hamster baiat nou . hamster pitic tanar nu vrea sa interactioneze cu mine nu prea mananca.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +2 (from 2 votes)
 • Mihnea

  Eu am doi hamsteri pitici sunt baieti.se bar cam des.unul a fost ranit si i a curs mult sange ce sa fac?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +6 (from 8 votes)

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>