Facebook

Sondaj

Ce animale de companie ai? (poti selecta mai multe)

Rezultate

Loading ... Loading ...

Pestii agresivi

Unii pesti sunt mai dominanti decat ceilalti, ceea ce ii face si mai agresivi. Multi acvaristi se afla uneori  in pozitia de a trebui sa puna doi sau mai multi pesti agresivi in acelasi acvariu. Modul ideal de a face acest lucru ar fi sa-i puna pe toti odata. Astfel, pestii isi impart teritoriul cu un minim de conflict.


Daca suntem in situatia neplacuta de a trebui sa adaugam un peste agresiv intr-un acvariu in care exista deja un peste dominant teritorial, atacurile intre acestia sunt aproape inevitabile. Pestele dominant isi va considera intregul acvariu ca fiind teritoriul sau si va lupta pentru a-l proteja atunci cand un alt peste este introdus, in special daca si noul venit are un comportament mai agresiv.Pestele-Tang-Albastru-Pacific

Un mic siretlic pe care il putem folosi intr-o astfel de situatie, pentru a-l ajuta pe cel nou sa se aclimatizeze, este „stratagema oglinzii”. Pur si simplu lipim o oglinda pe partea exterioara a unuia dintre peretii acvariului asa ca pestele care domina deja sa se vada in oglinda. Astfel, acesta va fi preocupat sa „lupte” cu propria-i reflectie in oglinda, acordandu-i noului venit  mai mult timp sa-si stabileasca noul teritoriu fara ostilitate excesiva din partea celuilalt.

Pestii agresivi sunt teritoriali si au nevoie de un teritoriu care sa le „apartina” si pe care sa-l „pazeasca”. De aceea, cand avem mai multi pesti dominanti, sa ne asiguram ca acvariul contine mai multe ascunzisuri care ar putea fi considerate drept teritorii individuale. Daca avem un bazin mai spatios, putem introduce mari bucati de coral decontaminat sau plante de plastic, tuburi de PVC, bucatele de lemn (curate si decontaminate),  diverse ornamente special realizate pentru a crea ascunzisuri care sa le confere pestilor senzatia de proprietate teritoriala si siguranta.


Cand vrem sa introducem noi pesti agresivi, putem sa rearanjam obiectele din interior pe care le avem deja. Aceasta tehnica ar elimina imediat dominanta teritoriala stabilita si le va da tuturor pestilor oportunitatea egala de a stabili noi limite teritoriale.
Pestii agresivi vor lupta si pentru mancare, de aceea ar fi bine sa avem mai multe surse de hrana in acvariu. Pestii Tang, de exemplu, se vor multumi cu doua surse de alge marine uscate in doua colturi opuse ale acvariului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (3 votes cast)
Pestii agresivi, 4.0 out of 5 based on 3 ratings

Articole relevante:

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>