Facebook

Sondaj

Ce animale de companie ai? (poti selecta mai multe)

Rezultate

Loading ... Loading ...

Deparazitarea si vaccinarea cainilor

Deparazitarea si vaccinarea cainilor, in special a puilor, are un rol esential in cresterea sanatoasa a acestora. Produse antiparazitare cu spectru larg de actiune, recomandate pentru deparazitarea cainilor (si pisicilor) sunt: Cestal plus, Lopatol, Aniprantel, Hefrocid, Droncit, Drontal. Deparazitarea si vaccinarea cainilor si cateilor

Deparazitarea si vaccinarea inainte de imperecherea cainilor

Pentru a evita transmiterea unor boli infectioase sau a unor paraziti de la parinti la pui ca rezultat al montei:

  • masculii trebuiesc vaccinati si deparazitati la termen sau inainte de imperechere, astfel incat sa nu fie mai mult de 3 luni de la ultima deparazitare sau 1 an de la ultimul vaccin polivalent.
  • femelele trebuiesc deparazitate inaintea montei. La sfarsitul primei luni de gestatie li se va face o noua deparazitare si vaccinul polivalent daca gestatia a evoluat fara probleme si femela este sanatoasa.


Deparazitarea si vaccinarea puilor

Puii crescuti in apartament, sunt mai putin predispusi la infestare cu paraziti. Vom deparazita cateii in saptamana a 4-a, apoi inaintea primului vaccin in saptamana a 6-a si tot asa din 2 in 2 saptamani pana la 3 luni. Dupa varsta de 3 luni, vom face deparazitarea trimestrial, cu produse antiparazitare cu spectru larg de actiune, toata viata animalului, chiar si in scop profilactic, in cazul in care cainele nu prezinta simptome de infestare.

Cateii proveniti din mame vaccinate, este recomandabil sa fie vaccinati conform urmatoarei scheme:

  • La 6 saptamani: vaccin monovalent (parvoviroza)
  • La 8 saptamani: vaccin monovalent (parvoviroza); polivalent (jigodie, hepatita canina, parvoviroza + optional: leptospiroza sau coronaviroza)
  • La 12 saptamani: vaccin polivalent cu componentele (jigodie, hepatita canina, parvoviroza, leptospiroza, coronaviroza, rabie)
  • La 6 luni: vaccin polivalent
  • Anual toata viata cainelui: vaccinul polivalent

Puii proveniti din mame nevaccinate sau a caror stare imunitara nu e cunoscuta, ii putem vaccina din saptamana a 4-a de viata cu vaccin monovalent, care se repeta la fiecare 2 saptamani pana la varsta de 7-8 luni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Articole relevante:

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>