Facebook

Sondaj

Ce animale de companie ai? (poti selecta mai multe)

Rezultate

Loading ... Loading ...

Tratamentul medicamentos pentru otita la caine si pisica

In lista de mai jos, sunt inventariate produsele cu aplicatie otica, cel mai frecvent utilizate in practica. Atunci cand tratamentul medicamentos nu da rezultate si recidivele sunt frecvente sau in cazul unor procese neoplazice si/sau proliferative tratamentul chirurgical ramane singura alternativa.

Pentru a citi despre tipurile de otita la caini si pisici, simptome si tratament naturist sau homeopat, acceseaza articolul “Otita la caini si pisici”.


Denumirea medicamentului – Compozitia acestuia

Auroto – Neomicina, Thiabendazol, AmetocainaTratament medicamentos pentru otita la caini si pisici
Betsolan – (picaturi pentru ochi si urechi) Neomicina, Betametazona
Canaural – Framicetina, Nistatina, Prednisolon, Fusidat de dietanolamina
Canesten – Clotrimazol
Conofite – Miconazol
Forte topical – Penicilina, Polimixina B, Hidrocortizon
GAC – Neomicina, Ametocaina, Permetrin,
Gentocin otic – Gentamicina, Betametazona
Liquiclor – Cloramfenicol, Tetracaina, Prednisolon
Otomax – Gentamicina, Clotrimazol, Betametazona
Oterna – Neomicina, Monosulfiram, Betametozona
Panalog – Neomicina, Tiostreptona, Triamcinolon
Pimavecort – Neomicina, Natamicina, Hidrocortizon
Surolan – Polimixina B, Miconazol, Prednisolon
Topagen – Gentamicina, Betametazona
Tresaderm – Neomicina, Thiabendazol, Dexametazona
Tritop – Neomicina, Tetracaina, Isoflupredon

Tratamentul antibacterian

Se adreseaza infectiilor produse mai ales de stafilococi si se recomanda folosirea uneia din urmatoarele substante: gentamicina, neomicina, cloramfenicol, acid fusidic. In cazul implicarii streptococilor se vor folosi produse care contin peniciline.

Daca infectia este produsa de bacili Gram negativi (ex. Pseudomonas spp.) se va alege una dintre substantele urmatoare, in functie de rezultatul antibiogramei: acid acetic (prezent in produsele Oti Cleans sau Dermisol Multicleanse Solution), gentamicina, polimixina B, amikacina, enrofloxacina, ticarcilina.

Daca timpanul este perforat sau rupt nu se vor folosi gentamicina, neomicina, polimixina B, cloramfenicolul si amikacina, deoarece au efect ototoxic.


Produsele antifungice

Se bazeaza pe utilizarea uneia dintre substantele urmatoare: thiabendazol, nistatina, clotrimazol, miconazol, cuprimixina, amfotericina B.

Produsele antiinflamatorii

Se pot administra 3-5 picaturi in urechea afectata de doua ori pe zi timp de 7 zile, din substantele urmatoare: hidrocortizon, prednison, dexametazona, triamcinolon, betametazona, fluocinolon. Cu actiune sistemica se pot administra prednisolon (0,1 – 0,2 mg/kg, de doua ori pe zi, per os) si metilprednisolon (0.05 – 0,1 mg/kg de doua ori pe zi, per os), nu mai mult de 14 zile.

Produsele antiparazitare

Se administreaza in doza de 4-5 picaturi zilnic, timp de 7 zile, cu pauza 7 zile, dupa care se repeta inca o saptamana. Se recomanda si tratarea animalelor clinic sanatoase, care pot fi purtatoare. Deoarece Otodectes cynotis poate fi intalnit si pe corp se poate face un tratament general (imbaiere, pulverizare, aspersare) cu piretrine, piretrinoide sau organofosforice, iar cu actiune sistemica se pot administra avermectine (ivermectin, selamectin spot-on) sau milbemicine. Aceste substante sunt disponibile in produsele: Auroto, GAC, Otodex, Oterna, Oticare, Otomite, Canaural, Canex, Cerumite, Aurimite, Eradimite, Mitox, Mita-Clear, Nolvamite, Stronghold, Revolution. Ivermectina nu se administreaza la Collie, Shelty sau metisii acestor rase.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (15 votes cast)
Tratamentul medicamentos pentru otita la caine si pisica, 3.0 out of 5 based on 15 ratings

Articole relevante:

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>