Facebook

Sondaj

Ce animale de companie ai? (poti selecta mai multe)

Rezultate

Loading ... Loading ...

Inainte sa ne luam un caine!

Datorita varietatii foarte mari de rase, intotdeauna vom putea gasi un prieten care se potriveste cel mai bine caracterului si obiceiurilor noastre – de la un caine linistit sau lenes la unul nazdravan si foarte activ cu care nu o sa ne plictisim niciodata. Un caine poate fi cumparat de la diverse magazine (pet-shop), crescatorii sau adoptat de la prieteni ori centre de adoptie pentru animale de companie. Daca am luat decizia de a achizitiona caini de rasa pentru imperechereInainte-sa-ne-luam-un-caine si inmultire, considerand si numeroasele responsabilitati, riscuri, cheltuieli pe care ar trebui sa ni le asumam, atunci cel mai bine e sa ne adresam cluburilor si crescatorilor specializate in imperecherea rasei respective. Astfel, vom avea garantia unui catel de rasa pura. Totusi ar fi bine sa stim ca metisii si maidanezii pot deveni mai atasati de stapanul lor decat unii caini de rasa pura, fiind in acelasi timp mai ascultatori si chiar mai inteligenti. Orice decizie nu am lua, trebuie sa ne gandim serios si sa ne informam foarte bine inainte de a actiona.
Pentru un dresaj si educatie corecta a catelului nostru, este necesar sa-i asiguram conditiile potrivite pentru crestere si sa-l ingrijim ca si cum ar fi un nou membru al familiei – caci, cel mai probabil, asta va deveni. Din momentul achizitionarii sau adoptarii micului patruped, soarta lui este in mainile noastre. Foarte important este sa-i aranjam un loc de dormit special pentru el si un alt loc unde sa-si primeasca mancarea, astfel incat sa nu faca mizerie pe covoarele pe care le pretuim. Trebuie sa-i alegem mancarea cea mai potrivita in continut si proportii, sa-i asiguram jucarii ajutatoare dezvoltarii sale fizice si mintale – toate aceste lucruri trebuiesc organizate, daca nu inainte de a aduce animalutul acasa, atunci imediat dupa.

In functie de nivelul de crestere si dezvoltare al cainelui, pe parcurs vor aparea noi responsabilitati, in special cand acesta va creste mare. Va trebui sa ii acordam timp pentru ingrijirea blanii, a ghearelor si a anumitor parti ale corpului. Desigur nu este de neglijat, ci chiar Inainte-sa-ne-luam-un-caine1foarte necesar sa punem accent pe educatia si dresajul cainelui. Astfel, prietenul nostru necuvantator ne va bucura nu doar prin frumusetea si curatenia sa, ci si printr-un comportament ireprosabil!
O alimentatie si igiena corecta a cainelui pot pastra si intari sanatatea sa, de asemenea pot preveni diverse accidente, boli sau situatii nedorite. Intotdeauna totusi trebuie sa fim pregatiti sa-i venim in ajutor in cazul unei imbolnaviri sau detectarii unor simptome ori paraziti.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Inainte sa ne luam un caine!, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Articole relevante:

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>